Onsdag 12/8 2015

image_thumb6

Grumdtanken för dagen vär väl att skeppar’n skulle åka till Karistianstad och jobba, men i avsaknad av inplanerade möten m m så blev det ett ganska lätt val att stanna kvar och dagen åt lite sjöliv.

image_thumb10[1]

Morgon bjöd även på et riktig härligt svagt rosa fotoljus.

image5[1]

Med den här prognosen i ryggen så vore det ganska dumt att ligga kvar i hamnen idag så vi bestämde oss för att ta en tur bort i östra skärgården.

image_thumb2

Avfärden försenades lite av att vi upptäckte ett problem med styningen, men efter att ha fyllt på med olja i hyrdraliken så var problemet löst )någon läcka kunde vi inte hitta). Straxt efter klockan 12 kastade vi loss och styde ut från stadsmarinan, Förste styrman tog hand om framförandet så skeppar’n skulle kunna ägna sig åt lite arbete under resan. Första stoppet blev Preem då vi tyckte att det kunde kännas tryggt med lite marginal i tanken.

image_thumb5

12:48 lämnade vi sjömacken och hade bunkrat på oss 20 liter diesel så bränslet kunde inte bli någon begränsande faktor för dagen resa. Vi bestämde att 1;a målet för dagens resa skulle bli Torhamn. Vi satte kurs mot Tjurkö för att sedan följa Sturkö och låta utresan gå via den vackra passagen vid Skållösund.

image_thumb10
image_thumb12

Ymglingarna framförde “skutan” så skeppar’n kunde ägna sig åt lite arbete nere i “salongen”, en riktigt behaglig plats att arbeta på.

image11[1]

 

Fösta delen av resan gick ut till Torahamn där förste styrman ägnade sig åt lite drönarfilmning.

image33

 

 

På återresan fanns det lite vågor, men inget vi besvärades av.
image_thumb13

 

 

Återresan följde en lite annan rutt än färden till Torhamn.
image39

Lämna en kommentar